Σουζουκι Χα Καράτε Ντο

Καλώς ήλθατε στην ιστιοσελιδα του Σουζουκι Χα Καράτε Ντο

Το Σουζουκι Χα Γουαντο Ριου Καρατε δημιουργήθηκε από την Ελένη Λαμπίρη-Σουζουκι Σενσει για να διατηρησει ζωντανη και διαθέσιμη σε όλους όσους επιθυμούν να μάθουν, τη διδασκαλία του πρώην συζύγου της, Τατσουο Σουζουκι. Προκειται για το αυθεντικό καράτε Γουαντο Ριου όπως αναπτύχθηκε και καταχωρήθηκε από τον ιδρυτη του, τον Χιρονόρι Οτσούκα Μειτζιν, το οποιο δίδαξε στον Tatsuo Σουζουκι και στη συνέχεια ο Tatsuo Σουζουκι το δίδαξε στην Ελένη.

Η Ελένη Σουζούκι (7ο Νταν) είναι η πιο έμπειρη και εξειδικευμένη Καρατεκα από όλους τους ασκούμενους του Γουαντο Ριου που έμαθαν Γουαντο Καρατε από τον Σουζουκι Σενσει, λογω του οτι το διδάχτηκε κατευθειαν από τον σύζυγό της, ο οποίος ο ίδιος το δίδαχτηκε κατευθειαν από τον Χιρονόρι Οτσούκα Μειτζιν. Η Ελένη συναντήθηκε για πρώτη φορά με τη Σουζουκι Sensei και εκπαιδεύτηκε απο αυτον το 1986 όταν ήταν καφέ ζώνη. Τον ακολούθησε σε όλη την Ευρώπη και από το 1994 μέχρι το θάνατό του το 2011, έζησε, διδαχτηκε και εξασκηθηκε μαζί του σχεδόν κάθε μέρα.

Το Σουζουκι Χα Καράτε Ντο καλωσορίζει οποιονδήποτε μαθητη του καράτε και οποιαδηποτε σχολη επιθυμεί να εξασκηθεί, να εκπαιδευτει και να μάθει το παραδοσιακό καράτε Wado Ryu.

Ο σκοπος της δημιουργιας του Σουζουκι Χα Καράτε Ντο απο την Ελενη Σουζουκι ειναι να διατηρησει ζωντανο και να διαδωσει το Wado Ryu Karate ακριβως οπως το διδαχτηκε απο τον συζυγο της, Tatsuo Suzuki Sensei.